Често задавани въпроси

Как да стана член на TEST.BG?

Попълнете необходимата информация за направа на регистрация и имайте предвид, че данните, които сте въвели ще бъдат използвани впоследствие при направена от Вас поръчка на сертификат и следва да са напълно акуратни.

Въведеният от Вас е-майл адрес ще бъде използван като потребителско име за достъп до тестовете и личния Ви профил.

Изберете парола, която да помните лесно.

Гарантираме конфиденциалността на публикуваните от Вас данни.

Как да стартирам теста, който желая?

Влезте на началната страница на TEST.BG и въведете потребителското си име и парола. Следващата стъпка е да изберете изпита, на който желаете да се явите. Отворете и прочетете описанието към него. В края на страницата, посветена на изпита, ще видите бутон, от който ще можете да стартирате изпита.

Успех!

Мога ли да получа сертификат, издаден на английски език?

Да, бихте могли да получите такъв сертификат. Считано от 20 Март 2007 година имаме правото да издаваме международни сертификати на английски език. Цената на сертификата е 72 лв. Всеки сертификат се доставя безплатно до всяко населено място в България.

Има ли ограничаване за броя на явявания на един изпит?

Не, няма ограничения. Бихте могли многократно да тествате Вашите умения. Въпреки това не бихме Ви посъветвали да тествате познанията си повече от два пъти в рамките на един ден. Имайте предвид също, че многократното явяване не създава добро впечатление у потенциалните Ваши работодатели, като оставя съмнение за сигурността Ви във Вашите знания.

Какви са ползите от членството в TEST.BG?

Всички членове на TEST.BG получават достъп до тестове, собствен профил с персонална информация за тях и техните умения, към който се добавят резултатите им от явяването на изпит.

Тези, които маркират, че са безработни или желаят да сменят работата си при определени условия (по-висока заплата, по-добра позиция, определено местоживеене) ще бъдат представани на работодатели като изпитани специалисти, които ние препоръчваме.

Разбира се, на първо място и с най-големи шансове са нашите членове, които са изкарали изпитите си с най-висок резултат, както и тези, които са специалисти в повече области.

Всеки от нашите членове може да получи отстъпка от 10% от цената на сертификата, ако попълни нашата анкетна карта. Ние ще ползваме тази информация за статистическа информация за процентното съотношение на аудиторията на TEST.BG.

Всички наши членове ще получават покани за събития, курсове и семинари, организирани от TEST.BG.

Кой от резултатите ми ще бъде отпечатан на хартиения сертификат, ако имам повече от едно успешно представяне на един и същ тест?

Ако имате повече от едно успешно представяне на определен тест и искате да поръчате сертификат, на сертификата ще бъде отпечатан най-високият постигнат резултат!

Кой признава сертификатите Ви?

Сертификатите TEST.BG Certified Professional доказват, че сте се явили и успешно сте доказали професионалните си знания в определена област. Те могат драстично да повишат шансовете Ви при наемане на работа или да покажат на Вашите настоящи работодатели Вашия професионализъм и склонноста Ви да се развивате в избраната от вас област, да ви помогнат да получите увеличение на заплатата.

Независимо, че тестовете ни са създадени от висококвалифицирани в своята област специалисти, сертификатите, които издаваме, не дават официална образователна степен. Така е, защото провеждаме неприсъствени изпити и не можем да гарантираме самоличността на изпитвания. Те показват, че потребителя е издържал успешно онлайн тест по съответния предмет.

Нашите сертификати имат стойността на документ издаден от школа за професионално обучение и се признават предимно от частни фирми – работодатели и агенции за подбор на персонал, които използват сайта, за да проверят знанията на кандидатите за работна позиция във тяхната фирма, без самите те да са специалисти в IT областта.

Има много фирми, които все още не са регистрирани партньори на TEST.BG, но въпреки това оценяват факта, че кандидатстващия за работа е преминал изпит пред независима организация и показвайки изкараните сертификати на интервюто за работа, получава предимство пред кандидатите, които няма с какво да удостоверят знанията си.

Част от нашите сертифицирани клиенти вече работят в Allianz Bulgaria, Мобилтел АД, НАП, НОИ, Лабораториите Kasperski (Dosev & Co. Ltd.), Здравен център Олимп, ТЕРЕМ, Община Пловдив, Кметството в Пловдив, Община Калояново, МБАЛ Света Марина Варна, ТСБ - Габрово, Aplus.Net

Поради строго професионалната насоченост на сайта ни, нашата цел е сертификатите да бъдат признати от възможно най-много фирми-работодатели, HR мениджъри, агенции за подбор на персонал и по този начин да осигурим работа и успешна кариера за всички наши потребители.

Какви услуги предлагате на своите членове?

TEST.BG предлага редица промоции и отстъпки от цената на висококачествените хартиени сертификати, както и периодично изпращане на резюметата на потребителите, показали най-добри резултати и закупили сертификат до големи фирми, търсещи персонал.

Нашите сертификати може да Ви помогнат да намерите работа, да постигнете напредък в кариерата, да получите нужното уважение на работното си място или желаното увеличение на заплатата, доказвайки Вашите умения като специалист!

Какво е TEST.BG?

TEST.BG е сайт, поставящ си за цел да събере най-богатата база от изпитани специалисти в областта на информационните технологии, мениджмънта, маркетинга и чуждите езици.

Надяваме се да бъдем успешен посредник между работодателите и търсещите работа, като нашите услуги ще се изразяват в препоръчването на определени наши членове за назначаването им на свободни работни позиции, след успешното им представяне на изпитите в съответната област.

Ние предоставяме възможност на всеки да бъде изпитан безплатно, от вкъщи, в удобно за него време и да получи реална оценка на знанията си, както и сертификат, който ще Ви бъде доставен до 24 часа (в София и до 72 часа в страната), а доставката е Безплатна.

За фирмите ще предложим изготвяне на специални тестове за кандидатстване за работа на определени позиции. Тези тестове ще покриват дейности и знания, които се изискват специално за тази позиция и по този начин работодателят ще получи представа затова как ще се справи с работата кандидатът, ще има възможност да сравни резултатите на двама или повече кандидати и да избере.

 

Какво е предимството на хартиения сертификат пред онлайн варианта?

За разлика от онлайн варианта, хартиеният сертификат няма валидност и благодарение на уникалния си идентификационен номер може да бъде преиздаван многократно при необходимост, в случай че сте изгубили първоначално издадения от нас документ.  Онлайн вариантът обаче бива заличен от Вашия профил в рамките на 30 дни след като се преминали изпита. Освен това хартиеният сертификат има огромна презентативна стойност, носейки логото на най-големия тестов център в страната.

Какво става, ако някой се яви на теста, вместо друг и му изкара сертификат?

Това е въпрос, който чуваме доста често, а ето и нашата позиция.

Тъй като голяма част от изпитите ни се провеждат дистанционно, няма начин да проверим самоличността на изпитвания. Това, което възспира хората от такъв вид измама, е това, че нашите сертификати са със строго професионална насоченост и се признават предимно от частни фирми. В този смисъл умението, което бихте могли да изфабрикувате, всъщност ще бъде проверено още при постъпването Ви на работа. Независимо дали става въпрос за езикови или за технически умения, те със сигурност ще бъдат поставени веднага на изпитание. Така че сертификатът като представителен документ има своята стойност само когато е подкрепен с реални знания и умения.
Затова съветваме всички наши потребители да вложат целия си потенциал и енергия, за да постигнат резултатите, които отразяват Вашите умения. Само тогава сертификатът Ви ще Ви е безспорно конкурентно предимство!